A Nap Zenéje – 2017. május 11.

asian music

A ONE OK ROCK egy 2005-ben alapított japán rockbanda. Jelenleg a banda 4 tagja Moriuchi Takahiro (ének), Yamashita Toru (gitár/vezető), Kohama Ryota (basszusgitár) és Kanki Tomoya (dobok).

A nevük az angol 1 o’clock kifejezésből jön, ami a hajnali 1 órát jelenti. Minden hétvégén ekkor tudtak gyakorolni, mert akkor olcsóbb volt a terem bérlése. Azonban amikor rájöttek hogy a japán nyelvben nincs különbség az R és az L hangok között, akkor az O’CLOCK-ból O’CROCK (vagy O’KROCK) lett, és szétválasztották OK ROCK-ra. Ezen kívül a ONE OK ROCK-ot még számokkal is ki lehet fejezni, ami “10969” (one-o-ku-ro(ku)-ku).

Indulásuk óta világ körüli turnén is voltak már és a legújabb albumuk angol és japán verzióban is megjelent. 10 stúdió albumot, 2 EP-t és 21 kislemezt tudhatnak magukénak amiken filmek, reklámok és játékok zenéi is hallhatóak. A nevüket adták többek között a Suzuki Swift japán reklámjához, a Rurouni Kenshin élőszereplős filmjeihez és a Black Rock Shooter játékhoz is.Szólj hozzá elsőként on "A Nap Zenéje – 2017. május 11."

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé.


*