Kenka Banchō Otome: Girl Beats Boys 4. rész: Bunyó az esőben

Kenka Banchō Otome: Girl Beats Boys 4. rész

Megérkezett az első komoly kihívó a Kenka Banchō Otome: Girl Beats Boys 4. részében. De a helyzet kicsit komplikáltabb lett. Crunchyrollon már megnézhető.

Spoilerek következnek.

Hinako és Totomaru megérkeznek a Konparu által megadott helyszínre, hogy a két elsős vezér összecsapjon. Csakhogy azonnal úgy néz ki, valaki belekavart a dolgokba. Hinako úgy tudja  Konparu hívta ki őt, ám Konparu meg van győződve arról, hogy a kihívást Hinako intézte a neki hagyott levélben, sőt még a testvérét is elrabolta.

Az első nagy fordulat, amire egyrészt nem számítottam, másrészt pedig tök jól működik. Nehéz lett volna kimagyarázni mással azt, hogy Konparu hirtelen mégis bunyózni akar, nemigaz?

Tovább feszíti a húrt, amikor megjelenik 3 rosszarc Konparu megkötözött öccsével, Minoruval – akit Hinako az előző részben megmentett – és jelentik Hinakónak, hogy ahogy kérte, elfogták a kisfiút.

Természetesen első gondolatom, hogy a kis takony Hikaru áll emögött is. Bebizonyította már korábban is, hogy nem áll tőle távol az ilyen aljas húzás, és neki áll érdekében biztosítani Hinako feljutását – minden áron. Sajnos ez egyelőre nem derült ki, de meglepne, ha nem ő lett volna.

Bekapcsolódik a narrációba Konparu is – gondolom mindenki be fog, aki ellenlábasként megjelenik – ám ő nem egy játékteremben van, hanem egy kertben nyújt éppen.

És mivel Konparu nem hallgat a szép szóra, Hinako eldönti, hogy egy kis értelmet ver bele. Konparu dzsúdója a lány technikái ellen nem sokat ér. Ám mire Hinako legyőzi, Totomaru kimenti a fiú kisöccsét a rosszarcok kezei közül (sajnos ez nem a képernyőn történt). Minoru felismeri Hinakót, mármint, hogy ő mentette meg, Konparu pedig hálás neki. És mivel bebizonyította, hogy tud küzdeni és jó lelke is van átengedi neki az elsősök vezetését.

Mint a harcművészetek rajongója (de nem szakértője), ki kell emelnem, hogy az animében, ha nem tévedek, a legtöbb eddigi mozdulat valódi harcművész technika volt – persze gyorsítva meg ilyesmi. Konparu többször is megkísérelt dobása például egy Uchi-mata nevű dzsúdó dobás. Ráadásul már a srác első összekapaszkodásából látszott, hogy dzsúdó harcos, nem kellett megmagyarázni sem. Nem is kísérelt meg ütést, csak földre vitelt az egész rövid bunyó alatt.

Nincs bajom a Dragon Ball-féle harcokkal sem, de ezek nálam nagyon sokat dobnak a heti 8 perces szórakozásomon. El tudnék nézni belőle heti többet is… esetleg a készítők csinálhatnának animált Rizin* promókat, jók lennének benne.

A részek továbbra is gyorsan eltelnek, nincs sok kecmec, és szájbarágás, de ez nem is arról szól. Hogy meghozza-e a kedvem a visual novelhez? Kizárt, de a szerdai 8 perc sosem maradhat el.

Folytatjuk az 5. résszel.

A Kenka Bancho Otome – Girl Beats Boys a Japán vetítéssel egyidőben érkezik Crunchyrollra. A rész minden héten szerdán 17:00 körül kerül ki, utána magyar nyelvű összefoglalóval jelentkezünk.

* japán MMA szervezetSzólj hozzá elsőként on "Kenka Banchō Otome: Girl Beats Boys 4. rész: Bunyó az esőben"

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé.


*