Hogy volt: Akashic Records of Bastard Magical Instructor 4. rész

Akashic Records of Bastard Magical Instructor 4. rész

Varázsfesztivál és sumákoló Glenn az Akashic Records of Bastard Magical Instructor 4. részben. Spoileresen kibeszéljük.

Mivel azt reméli, hogy különleges jutalmat kaphat, Glenn úgy dönt megnyeri a varázsversenyt. Sistine és a többiek azonban nem értik a motivációját, így mindannyian keményen kezdenek dolgozni és igen váratlan eredményeket produkálnak.

A királynő az akadémiára látogat és varázsversenyt rendeznek, amelyben párbaj és célba lövés mellett olyan számok is helyet kapnak, mint például a nagyon jól hangzó távol-súlyemelés. Glenn osztályából először senki nem jelentkezik, ám a cseretanár mégis nagyon be van tüzelve az eseménytől, és rendesen is összeválogatja a csapatokat, senkit nem kihagyva a versenyszámok elosztásából.

Nagyon tetszett, hogy Glenn megindokolja kit miért választott, és ezt el is fogadják a diákok. Továbbá az is nagyon tetszett, hogy olvastam a szinopszist és tudtam, hogy Glenn ettől függetlenül valami hatalmas rohadékságban sántikál. Mint kiderül muszáj megnyernie a versenyt, mert a győztes osztály tanára egy zsák pénzzel gazdagodik, ő pedig le van égve.

Még nagyobb rohadéknak tűnik Glenn azután, hogy megtudja nem is kell beosztania mindenkit, elég ha az éltanulókat indítja többször is. Szerencsétlenségére azonban már beosztott mindenkit, és Sistine a ‘védelmére kel’ döntése miatt, így csapdába kerül és kénytelen meghagyni az előzetes felosztást.

Gyorsan előkerül a fő ellenlábas is, a 1. számú osztály osztályfőnöke Harem Halley – aki szerintem a sorozat Piton professzora, de erre még visszatérek.

Ha már egy fél mondattal valami máshoz hasonlítottam az Akashic Records of Bastard Magical Instructort, akkor hadd jegyezzem meg, hogy a szinopszis, sőt már a rész címének olvasása közben is az éppen sportfesztiválos részeknél járó My Hero Academia jutott eszembe. Kicsit szerencsétlenül jött ki, hogy pont egyszerre történik valami hasonló fesztivál a két animében, de mivel Japánban elég népszerűek az iskolai sportfesztiválok, nincs szó semmiféle plágiumról sem valamiféle tribute-ról. (De ha valaki mégis fórumokon akar erről veszekedni, akkor: az Akashic Recordsban 2014 novemberben jött ki a mágiaversenyes light novel rész, a Boku no Hero Academia pedig 2014 decemberben ért a sportfesztiválhoz a mangában.) Csak egy kicsit kár, hogy így jött ki.

Szóval előkerül Halley és Glenn annyira kijön a sodrából, hogy felteszi 3 havi fizetését az osztálya győzelmére. Csak egy pillanattal később jön rá, hogy ez nem volt túl okos húzás…

Külön ki kell emelnem, hogy Sistine ebben a részben remek volt, nem utáltam minden megszólalásánál. Az első két részben rettentően elviselhetetlen volt, az utóbbi kettőben nem csak hogy rendben van, de ezúttal 100% pozitívan viselkedett. Igen szórakoztató volt, ahogy a sunyi Glennbe vetett teljes bizalmával betöltötte a hype man szerepét. Sisti szüleinek rövid felbukkanása szintén emelte az est fényét, az anyja által bemutatott hátsó fojtás szinte hibátlan lett.

Pár sorral feljebb említettem a Harry Potter sorozatot. Korábban is volt egy olyan érzésem, hogy ha J.K. Rowling Japánban születik, ő írta volna az Akashic Records of Bastard Magical Instructort. Most már kétségem sem fér hozzá, hogy Tarō Hitsuji nagyon szereti az angol írónő munkásságát. A repülés verseny során mintha egy kviddics meccs végét láttuk volna, a felvett pozíció, a cél, mind olyan volt, mintha söprűn labdáznának a karakterek. Ugyanígy önkéntelenül beugrott már korábban az is, hogy Glenn régen esetleg auror volt. Nincs ezzel semmi probléma, amíg meg tudja őrizni az egyéniségét az anime – nem olvastam a light-novelt, így egyelőre ezt nem tudom ezt megítélni – és nem akar a japán shōnen Harry Potterré válni.

Kaptunk még a részben visszaemlékezést Glenn és Rumia múltjára is ajándék hullahegyekkel. Kíváncsian várom, hogyan rontják el a bulit a valószínűleg Glenn mútljából felbukkanó új karakterek.

Van egy olyan sejtésem továbbá, hogy Celica és a királynő közösen tették Glennt az osztály élére, hogy tudtán kívül is szemmel tartsa Rumia biztonságát. Nem fogadnék rá 3 havi fizetésemben, de egyelőre így gondolom, aztán majd kiderül.

A rész összességében rendben volt, értelemszerűen nem lehetett tartani a 3. rész lendületét, így is már, ha jól tudom a 2. arcnál tartunk 4 rész alatt. Az animében bemutatott világ továbbra is érdekes, sőt egyre érdekesebb. A múltból előkerülő részletek pedig egyre gyűlnek és nagyon kíváncsi vagyok a folytatásukra. 8/10.

Az Akashic Records of Bastard Magical Instructor 5. része jövőhéten érkezik Crunchyroll előfizetőknek. Ingyenes nézők pedig azzal egy időben a fent kitárgyalt 4. részt nézhetik meg.

Az 5. rész előzetese erre található.

A rész legjobbja: Jaill-kunSzólj hozzá elsőként on "Hogy volt: Akashic Records of Bastard Magical Instructor 4. rész"

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé.


*