Gin no Guardian 8. rész: Sivatagi Sas

Gin no Guardian 8. rész

Megjelent a Gin no Guardian 8. rész – Crunchyroll előfizetők már nézhetik is ide kattinva. Spoileresen kibeszéljük.

8. rész: Suigin Lesz Az Utolsó Sírörző

Végre megkezdődött a seggek szétrúgása a 8. részben. Az előző befejezését folytatva Suigin és Shostia – Riku Yuuki felügyelete mellett – a ‘megazordban’ küzdenek a 7. részből megismert sírrablókkal.

Kicsit aggódtam, hogy az egész rész azzal fog elmenni, hogy az óriásrobot / szfinx / bármi hadonászik a kicsi ellenfelek után, de szerencsére ettől megkíméltek minket. Nem mintha bajom lenne pl. a Gundammal, de ezen látszott, hogy nem a legmobilisabb robot. Meg hát mégiscsak emberek az ellenfelek.

Szóval miután előrántanak egy óriási Desert Eagle-t, hogy lelőjjék a két távoli sírrablót, Shostia és Suigin csapáda kerül, köszönhetően annak, hogy a sivatagi szellem valamiféle hipnózis áldozata lesz.

Míg Shostia szemét bekötve Suigin eléri, hogy ne lövöldözze el az összes töltényt feleslegesen, Riku Yuuki mentett adata kezd eltűnni. Suigin ismét tanúja lesz nagyapja halálának, és a gyász feléleszt benne egy különleges erőt – vagy talán az, hogy ő maradt az utolsó sírörző?

A piros sál kéken világít, és úgy tűnik Suigin végre elemében van, mert teljes lazasággal intézi el a 3 sírrablót. Erre már szükség volt… Régen láttuk Suigint badassnek – és nem feltételenül számolom ide azt, hogy a meztelen karakterével mit művelt az előző játékban. Badassnak végülis badass volt, de ha pl. mellettem rohanna el egy dungeonben valaki a meztelen karakterével, nem az jutna eszembe, hogy ez a csávó laza.

Sajnos azonban megint nem úgy ér véget a rész, hogy Suigin a győzedelmes learatja a babérokat… A pálya ugyanis véget ér, Shostia eltűnik és a semmiből megjelenik egy újabb játékos, aki azt állítja ő az utolsó sírörző és ezzel lelövi Suigint.

Verdikt

A részből látszik, hogy tudnak a készítők harcokat írni és kivitelezni, kár, hogy 7 részt kellett várni rájuk az első után. És persze a 12 perces keret így rendesen korlátozza őket.

Lehet, hogy visszatekintve hiba volt a felvezetést 5 – 6 részen át elhúzni. Bőven elég lett volna 2 – 3 rész Riku Rei és Suigin találkozására / szerelmére / kalandjaira. Sőt… Nem teljesen jó hasonlat, de a SukaSuka – amit ajnálunk és fogunk írni is róla előbb-utóbb – pl. egy opening alatt megoldotta az első Willem – Chtholly kalandot.

A részek számáról továbbra sincs hivatalos bejelentés, de ha 12, akkor 4 részünk maradt és egyelőre még csak a felvezetésnél tartunk. Egy kicsit attól tartok, hogy ez lesz az a sorozat, amit ajánlunk mindenkinek, amíg tart, aztán a vége egy nagy “meh” lesz és inkább elfelejtjük. Ne legyen igazam…

Gin no Guardian minden héten szombaton a Crunchyrollon. Előfizetők a japán vetítéssel egyidőben, ingyenes nézők egy hét csúszással láthatják a legfrisebb epizódokat.

A korábbi részekről errefelé írtunk.Szólj hozzá elsőként on "Gin no Guardian 8. rész: Sivatagi Sas"

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé.


*