Gin no Guardian 6. rész: Grave Buster

Gin no Guardian 6. rész

Megjelent a Gin no Guardian 6. része Crunchyroll előfizetőknek, nem egész 1 órával ezelőtt. Ide kattintva látható.

A rész utáni spoileres kibeszélő pedig alant.

Gin no Guardian 6. rész: Suigin Elkötelezi Magát Riku Rei Mellett

Két féle rövid anime van. Az egyik, amelyikben igazán nincs sok kérdés, adott egy sztori, ami tök egyenesen halad A-ból B-be, és a legminimálisabb akadályok gördülnek a főhösök elé az út során. És van a másik, amelyben folyamatosan újabb és újabb, megtekert rejtélyek és bonyolult helyzetek kerülnek elő, míg a hősök eljutnak a kezdettől a végkifejletig.

Előbbire jó példa a Kenka Banchō Otome: Girl Beats Boys, amit egyébként nagyon szeretek, pont azért, amilyen. Utóbbira pedig a jelen esetben tárgyalt Gin no Guardian, amit szintént nagyon szeretek. De. Emellett egyre inkább rohadtul frusztráló, hogy ilyen rövidek a részek.

Olyan jó az alapvetés, olyan jók a fordulatok, hogy nem értem miért nem lehet egy ici-picit elidőzve kibontogatni őket. 100%, hogy senkit nem zavarna. Persze, nyílván az alapmű sincs túl ragozva, de hát a Narutóból is készült 220 + 500 rész; azaz mangafejezetenként átlagosan több, mint 1.

De térjünk a lényegre, mert erre már panaszkodtam párszor.

Az előző rész végével folytatjuk, az emberrablók / behajtók még mindig Riku Reit szorongatják, Suigin pedig közbe lép. Sajnos azonban nem jár sikerrel, mert az egyik rosszarc simán lerúgja – végtére is ez nem a videójáték-világ, így Suigin nem egy harci gép. Ennek ellenére megpróbálja megoldani a helyzetet, mert felajánlja, hogy kifizeti a tartozást, ami miatt Riku Reit elhurcolnák.

500 millióról van szó, az előző részben viszont nagyságrendekkel több pénzt kapott Suigin, szóval simán kifizetné. Csakhogy a 10 milliárdot in-game pénzben kapta, ez pedig a valóságba nem átkonvertálható.

Szerintem viszont az előző részben az öreg Yuuki úgy adta elő a mondókáját, mintha ez a pénz tényleg meglenne, és mintha ez lenne a jövőbeli boldogságuk záloga. Így tehát, én is azt gondoltam, mint Suigin, hogy akkor ez a pénz rendelkezésre áll valamilyen fondorlatos módon a valóságban is. De nem. Szóval akkor hogy is értette az öreg, hogy ez mindent megold? Valószínűleg ő egy nagyobb képet látott, és mi még ezt nem értjük.

Ennek ellenére nem sokkal később nagyon úgy látszik, hogy a digitális világ a valóságba érkezik, csak nem pénz formájában.

Suigin megpróbálja utolérni Riku Reit, akit autóval szállítanak, ki tudja hova, ám elbukik – szó szerint – viszont megjelenik az autóban a semmiből egy Silicon Totem nevű ember(?).

Ő megmenti Riku Reit, majd átad egy üzenetet Suiginnek: Temujin Úr a Grave Busterben várja; és eltűnik a lánnyal együtt.

Amikor aztán Suigin azon rágódik, hogy mi történik pontosan, hirtelen minden srác álma valósul meg, amikor az ágyán lévő Seabayből egy csaj jelenik meg. A neve Twin Star és Suigin beosztottja. Miután ezt közli a meglepett fiúval, már el is tűnnek és a Grave Buser világába érkeznek.

34. Szint

Ide érkezik meg Suigin és Twin Star, aki csajból két apró lénnyé alakul, majd Suigin váratlanul szembe találkozik egy hatalmas valamivel.

Ugyanezen a szinten valahol máshol 3 nem feltétlenül barátságos egyén sírrablást tervez.

Wanchoi, we are home! Végre megérkeztünk a Grave Busterbe, mondjuk Wanchoi még nem, de mindegy. Nagyon vártam a pillanatot, hogy rátérjünk a lényegre. Igaz, a felvezetés nélkül ez kevésbé lett volna ilyen izgalmas, de azért örülök, hogy végeztünk és úgy tűnik jönnek az openingben látott rossz vagy jóarc karakterek a sorozatba.

És ha már ők jönnek, akkor valószínűleg a pofonos láda is kinyílik, és ha az első részben látott előretekintést vesszük alapul, az nagyon ott lesz a szeren.

Verdikt

Múlt hétig az 5. volt a legjobb rész, most már ez. Remélem minden héten leírhatom, hogy az aktuális rész az addigi legjobb, és akkor biztosan remek szórakozás lesz a sorozat. A változatosság kedvéért, ha minden igaz, nem közölték hány rész készül belőle. Ha tippelnem kellene, azt mondanám 12 és most járunk félúton, de az sem zavarna, ha 24 lenne, vagy ha bejelentenének közben egy második évadot.

Kezd egy kicsit letisztulni a kép. A 4. rész környékén kezdtem töprengeni rajta, hogy kerül Wanchoi macsek a játékba, most már tudjuk, hogy a valóságból a játék-térbe kerülhetnek testek, és nem egy VR-sisakban játszódik a sztori. Hiba, ha azt mondom, hogy a Grave Buster egy Sword Art Online a Digimon szabályai szerint?

Egy pár sorban panaszkodtam megint a rész rövidségére. Ehhez hozzáteszem, csak azért panaszkodom ennyire emiatt, mert másba nem tudok belekötni; ez eddig egy igazán remek produkció.

Gin no Guardian minden héten szombaton a Crunchyrollon. Előfizetők a japán vetítéssel egyidőben, ingyenes nézők egy hét csúszással láthatják a legfrisebb epizódokat.

A korábbi részekről errefelé írtunk.Szólj hozzá elsőként on "Gin no Guardian 6. rész: Grave Buster"

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé.


*