Dragon Ball Super 99. rész – Házastársak

Dragon Ball Super 99. rész

Folytatódott a Dragon Ball Super a 99. résszel. A középpontban ezúttal Krillin és C-18, akik a 4. Univerzum harcosaival kerülnek szembe. Link a részhez és rövid összefoglalónk lent.

Dragon Ball Super 99. rész Daisuki stream itt.

Hang: Japán
Felirat: Angol

Spoilerek következnek.

A 9. Univerzum pusztulását követően kicsit leül a harc, míg a harcosok újra összeszedik magukat. C-17 és C-18 közben megállapítják, hogy végtelen energiájuk egészen jól jöhet és akcióba lendülnek. Hit és Botamo közben Goku és Vegita felé sétálgatnak, mire Vegita egyedül ráveti magát a két ellenfélre. Végül Hit eltűnik és Botamo marad vele szemben.

Miután Vegita figyelt a korábbi U6 vs U7 tornán, tudja, hogy Botamo testén nem működnek az ütések, így kivár, míg eldobhatja. Azonban Botamo megveti a lábát, úgy tűnik kitalált egy megoldást a dobás ellen is – ő is tanult az előzőekből – viszont egy dologgal nem számolt: Vegita leleményes arc, így miután összecsomózza ellenfele kezeit, már viszi is ki a ringből. Csak Magetta közbelépése menti meg Botamot az – újabb – ring outtól.

Gohanék kis csapata közben inkább fogadják a támadókat, mint, hogy ők támadjanak. Meg is érkezik rájuk a 10. Univerzum madárharcosa – ők már vesztettek egy embert. Miután Krillin és Zseniális Teknős egy Tiple Kienzan + Kamehameha kombója könnyedén eltávolítja a pályáról, már ketten kerülnek az U10 kispadjára.

Közben Vegita Beerus biztatására sértegetni kezdi Magettát, hiszen nem igazán bírja a trash talkot, úgy néz ki azonban a 6. Univerzum nem szórakozta el a felkészülést, így már ez – sem – működik ellenük. Monjduk lehet, hogy azért, mert a Magetta nyakában ülő Botamo befogja a robot fülét.

C-18 ezalatt a 4. Univerzumból érkezett Shosa ellen küzd, akinek különleges képessége, hogy halottnak tetteti magát. Majdnem vissza is üt a dolog, amikor C-18 túl közel kerül hozzá és hirtelen ‘magához tér’. A majdnem kizuhaó C-18-at végül Krillin kapja el.

C-18 és Krillin aztán együtt veszik fel a harcot Shosa ellen és megvillantják az eddigi legkirályabb tag-team támadást. De tényleg, baromi jó a kettejük közti összhangot végre látni, ráadásul egy különleges támadással megsépeklve. A sorozat legjobb párosa? Talán nem, de végülis… még Beerusnak is tetszett.

Shosa kiesik köszönhetően a házaspárnak, mire megjelenik egy újabb harcos a 4. Univerzumból, aki szerintem Mienshao a Pokémonból, és mellesleg nagyon badass – a neve Maoja. Vak, tehát nem hat rá a solar flare, amivel Krillin próbálkozik és egy rúgással lerúgja őt is és C-18-at is.

A 7. Univerzum harcosai rájönnek, hogy az ellenfél szag alapján tájékozódik – megjegyzem, ez Krillin 2. “szagos” harca, csak míg ezelőtt, a Dragon Ball legelején ő azzal nyert, hogy nem érezte a büdös ellenfelét, most azzal kell  valahogy dűlőre jutnia, hogy őt érzi az ellenfele.

Krillin végül dűlőre is jut ezzel a dologgal is, ismét egy trükkel: rádobja a cipőjét Maoja orrára, és a megzavarodott ellenfelet kilöki egy Kamehameha sugárral.

Az ünneplő Krillin mögött azonban hirtelen megjelenik Frost és egy mozdulattal lelöki a pályáról. Szemétláda…

Verdikt

Nem örülök, hogy Krillin az első kieső, főleg egy ilyen suckerpunchtól… De hát valakinek el kellett kezdenie a sort, nyílvánvaló, hogy nem lesz a végén minden U7 harcos a pályán.

Emellett fontos megjegyezni még, hogy Vegita bunyója jó volt a részben, kiváncsi vagyok mi kerekedik belőle, illetve Gohannak is volt egy nagyon badass pillanata. Sőt még ősellenségem Zseniális Teknős is kilökött valakit hála Krillinnek.

A C-18 / Krillin csapat, mint fent írtam nagyon tetszett, kár, hogy kb. ennyi volt; talán a sorozatban sem látjuk már őket együtt harcolni. A zene is király volt alatta.

Az eddigi tornás részek nagyon jó hangulatban telnek, nagyon jó harcokkal, animációval és megfelelő harc / dialógus megosztással, reméljük marad a minőség. Beerus belepofázásai külön plusz pontot érnek minden részben.

Jövőhéten folytatjuk.

Az aktuális Dragon Ball Super részek megnézhetőek minden héten japán hanggal és angol felirattal a Daisukin! A részek után magyar nyelvű összefoglalóval jelentkezünk.Szólj hozzá elsőként on "Dragon Ball Super 99. rész – Házastársak"

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé.


*