Dragon Ball Super 89. rész összefoglaló – Kame

Dragon Ball Super 89. rész

Tenshinhan és Zseniális Teknős újra központi szerepett kapott a Dragon Ball Super 89. részében, amely már megtekinthető Daisukin (japán hang, angol felirat). Link itt.

A továbbiakban spoileresen kibeszéljük.

Előszó:

Láttam az interneten olyanokat, akik nem lelkesednek ezért a torna előtti átvezető arc-ért. Megértem őket, bár nekem nincs bajom vele. Leginkább azért, mert eddig olyan karakterek kaptak figyelmet, akiket régóta nagyon bírok. Köztük Krillin, C-17 vagy Gohan; ők hárman mindig is nagy kedvenceim voltak.

Azonban a mostani rész után egy kicsit lehangolódtam, mert ugyan Tenshinhant bírom, Zseniális Teknős abszolút utálatom tárgya. Nem igazán van racionális oka, csak rohadtul nem illik a képbe nálam. Sajnos ma sokat szerepelt…

Tehát a részben ez történt:

Az epizód párhuzamosan játszódik az előzővel, ami Gohanék magánshowja volt – és elég Super volt; már elnézést. Goku tehát már tudja, hogy Piccolo részt vesz a tornán, ám még így is további embereket kell keresnie. Úgy dönt tehát, hogy felkeresi Zseniális Teknőst, azonban mivel nem találja otthon, Oolong elirányítja Tenshinhan dodzsójába, ahol mindkettejükkel találkozhat.

Zseniális Teknős a dodzsó tiszteletbeli mestere, de természetesen csak a nők miatt van ott. Keresztbe húzza viszont a számításait, hogy a dodzsó minden tagja férfi, akik ráadásul rettentően hasonlítanak Tenshinhanra. (Lehet, hogy Saitama is elvegyült?)

Hamarosan aztán az öreg legnagyobb örömére megérkezik egy Yurin nevű lány, aki úgy tűnik Tenshinhan tanítványa akar lenni. Miután Chaos Tenshin elé vezeti, utóbbi a lány rossz hozzáállását látva azonnal elutasítja, ám Zseniális Teknős mégis gondjaiba veszi.

Goku is megérkezik, és rögtön a lényegre térve meghívja Tenshinhant a csapatába. Közben kiderül az is, hogy az új lány valami rosszban sántikál, de Zseniális Teknős csak a külsejével van elfoglalva.

Goku meghívását Tenshin elutasítja, mivel nem akarja magára hagyni az iskoláját és tanítványait. Goku újra behazudja a pénz jutalmat – de Tenshint így sem érdekli. Ekkor egy kopogtató ember zavarja meg a két harcos beszélgetését. Miután Yurin egy ismeretlen technikával megvadította tanítványait, azok a városban randalíroznak. Goku, Tenshinhan, Chaos és Zseniális Teknős azonnal a helyszíre sietnek.

Eközben a 6. univerzumban.

Cabba találkozik az előző részben már említett Caulifla – val, és megkéri, csatlakozzon a csapatába. A csillagharcos lány azonban hallani sem akar róla, még úgy sem, hogy Gokuval ellentétben Cabba igazat mond a torna tétjéről. Cabba felajánlja a lánynak, hogy megtanítja Szuper Csillagharcossá alakulni, de még ez sem győzi meg, csak akkor veszi fontolóra, amikor Cabba megemlíti, hogy Reso nagyra tartja a lány képességeit.

7. Univerzum

Továbbra is folytatódik a kisváros lerombolása. Zseniális Teknős észre veszi a tomboló emberek fején a talizmánokat és rájön, hogy valaki boszorkányságot használt rajtuk. Chaos megpróbálja leszedni őket, ám pszichikus képességei csődöt mondanak a harcosokon.

Yurin felfedi magát és Tenshinhan végre felismeri. A lány velük tanult a Holló Dodzsóban évekkel korábban, ám amikor ő és Chaos elhagyták, nem tartott velük. Ezután döntötte el a lány, hogy ha idősebb lesz legyőzi Tenshint – ezért edzett idáig. Szegény nem látta a Cell-sagát.

Zseniális Teknős felajánlja, hogy elintézi Yurint, míg Gokuék eltávolítják a talizmánokat. A lánynak esélye sincs megsebezni az öreget, egészen addig ami oda nem rúg. Miután kiüti, elhelyez egy talizmánt az ő homlokára is és Zseniális Teknős is megkezdi a tombolását.

Tenshinhan megpróbálja megállítani, de az öreg mester szinte könnyedén visszaveri őt. A készítők sem látták a Cell-sagát. Zseniális Teknős felveszi a teljes erejű alakját, Tenshinhan a négykezes formáját. Ebben a párharcban is simán legyőzi Tenshint, és csak Goku közbelépése menti meg a Kamehamehától.

Goku alapformájában csap össze régi mesterével, és örömmel veszi tudomásul, hogy az öreg titkoban edzett, és elég erős, ha nem fogja vissza magát. Mivel azonban nincs ideje szórakozni, felrepül a levegőbe és egy Kamehamehával kiüti Zseniális Teknőst.

Miután Yurint megállítják, mielőtt elmenekülne Tenshinhan meghívja a dodzsójába edzeni, mert látja, hogy valóban erős akar lenni. Emellett közli Gokuval, hogy részt vesz a tornáján, hogy a pénznyereményből megtéríthesse a félig lerombolt városban esett káokat – ó jajj Goku…

A 10 millió zeniért Zseniális Teknős is bejelentkezik, és ezzel megvan a 10 ember.

Buu, Piccolo, C-17, C-18, Krillin, Tenshinhan, Vegita, Zseniális Teknős, valamint Gohan és Goku. A 7. Univerzum legerősebb harcosai összegyűlnek. 8 óra maradt az Erő Tornájának kezdetéig.

Utószó:

Ha egy szóval kéne összefoglalnom a részt, azt mondanám: Miért?

Miért való Zseniális Teknős a 7. Univerzum 10 legerősebb harcosának csapatába? Miért lett hirtelen erősebb, mint Tenshinhan? Miért nincs más tulajdonsága azon kívül, hogy perverz? Miért nem csukták még le? Vagy ezt így több, mint 20 év után ne kérjem számon?

Talán kiderült az eddigi írásból, hogy azt gondolom ebben a részben túl sok volt a perverz humor és ráadásul a már százezerszer ismételt felállásban. Nagyon remélem, hogy Zseniális Teknős csak azért győzte le Tenshinhant mert a talizmán felerősítette. Nem tudok elsiklani felette, hogy simán legyőzte azt a Tenshinhant, aki még Cellt is vissza tudta fogni egy ideg. Vagy hogy az a Tenshinhan, aki Buu egy támadását is félre tudta ütni most egy nyamvadt Zseniális Teknős energiasugarat nem bír elkerülni…

A következő részben Tenshinhan és Goku csap össze Piccolóval és Gohannal. Remélem, Tenshinhan bebizonyíthatja, hogy nem tehetetlen és remélem a továbbiakban minimális időt tölt a képernyőn az öreg perverz, vagy amit eltölt azt csak férfiak társaságában teszi.

Már elnézést a Zseniális Teknős rajongóktól.

Az aktuális Dragon Ball Super részek megnézhetőek minden héten japán hanggal és angol felirattal a Daisukin! A részek után magyar nyelvű összefoglalóval jelentkezünk.Szólj hozzá elsőként on "Dragon Ball Super 89. rész összefoglaló – Kame"

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé.


*