Dragon Ball Super 103. rész

Megjelent végre a Dragon Ball Super 103. rész. A rivaldafényben a tornán először Gohan. Link a részhez és rövid összefoglalónk lent.

Dragon Ball Super 103. rész Daisuki stream itt.

Hang: Japán
Felirat: Angol

Spoilerek következnek

A rész elég lassan indult, valahol a közepe felé kezdett felpörögni. Ribrianne még mindig rohadt szórakoztató, csak sajnos kb. 4,5 perc telik el, mire Ribrianne és C-17 belevágnak az előző rész végén beharangozott bunyóba. Aminek legjobb része véletlenül pont az, amikor egy rövid időre szétválnak, és C-17 kivédi Rozie Gokra küldött támadását – ha emlékeztek, valahogy pontosan így védte Piccolo igen hasonló technikáját – Hellzone Grenade – a Cell Sagában. Aki nem emlékszik rá, ne aggódjon, Piccolo ebben a részben is előveszi a tarsolyból.

Aztán persze ezekből a bunyokból végül nem lesz semmi, Jimizu kimenti a lányokat. Egyébként szerintem rohadt jó karakter ez a Yardrat fickó, tuti benne lesz a végső 10-ben.

Na de a lassú startért cserébe végre először Gohan is komoly szerepet kapott. Nem mintha régen láttuk volna, de a tornán meg eddig nem volt lehetősége a kibontakozásra. Most bezzeg.

Kezdésnek máris zseniális módon kiütötte Botamót a pályáról. Ezzel kiesett az első tag az eddig makulátlan 6. Univerzumból is. Aztán jött a következő lépés…

És hát sajnos Gohan kibontakozásával együtt járt az is, hogy elbúcsúztunk egy újabb univerzumtól, ami nem más volt, mint a 10. Ugyan nem ez az első eset, hogy egy univerzum kiesik, most azért rendesen érződött, hogy a készítők igyekeztek a nézőket kicsit jobban lesújtani.

Ott van először is a tény, hogy a 10. Univerzumból már ismertünk szereplőt jóval  a torna előttről; tehát nem egy rész alatt felépített és elpusztított karakterről van szó. Nem másról beszélek ugye, mint Gowasu, aki egy rendkívül szimpatikus Supreme Kai, nem mellesleg a GodTube legnagyobb sztárja. Szerethető karakter volt, reméljük valamilyen módon még viszont látjuk.

Aztán komolyan rányomta a bélyegét a hangulatra, hogy míg – nemrég – a 9. Univerzum minél hangosabban igyekezett távozni, a 10. Univerzum csak szépen csendben elfogadta, hogy akkor ennyi volt. Külön szomorú volt Gowasutól a halk, beletörődött “Szép volt Obni”.

És akkor még persze ott volt az a rohadt fénykép! Hát persze, hogy rosszul kezdi érzi magát az ember – vagy épp saiyan -, amikor szembesül vele, hogy aki most elpusztul, annak családja volt és nem azért ment oda a tornára, mert egy szemét.

Ugyanis itt még mindig csak 1, vagy inkább 2 szemétláda van, azt pedig Zen-Oh-nak hívják.

Gohanon látszott, hogy nem esett jól neki, amit tett, igazából a kérdés csak az, hogy mikor kapja fel annyira a vizet, hogy legalább verbálisan nekimenjen a felsőbb hatalomnak. Tudjuk, hogy Gohan a Cell-saga óta egészen pacifista, vélhetően ez az oldala itt is meg fog mutatkozni, kérdés, hogy meddig tűrtőzteti magát. Meg peresze az, hogy milyen következménye lenne annak, ha valaki kiosztaná Zen-Oh-t.

Mert érzésem szerint előbb – utóbb valakinek szóvá kell tennie, hogy ez a vigyorgós kisgyerek hangú kis izé mégis miért pusztítja ilyen jó kedvvel az univerzumokat.

Ugyanakkor még fontos kiemelni, hogy Cus, az angyal, igazán szomorú volt univerzumának elvesztése miatt. Korábban, a 9. Univerzum elvesztése után úgy tűnt, hogy az ottani angyal igen kárörvendő, és ez sejtetett valami-féle titkos, gonosz angyal-tervet. Hát ez a teória most azt hiszem megdőlt.

Ha minden igaz, már csak 42 harcos maradt talpon.

:'(

Az aktuális Dragon Ball Super részek megnézhetőek minden héten japán hanggal és angol felirattal a Daisukin! A részek után magyar nyelvű összefoglalóval jelentkezünk.Szólj hozzá elsőként on "Dragon Ball Super 103. rész"

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé.


*