Boruto: Naruto Next Generations 9. rész – Szuperhős

Boruto: Naruto Next Generations 9. rész

Megérkezett a Boruto: Naruto Next Generations 9. rész, mely egész akciódúsra sikerült. Link a részhez Crunchyroll előfizetőknek és spoileres kibeszélő a cikkben.

A rész az összefoglaló / kibeszélő elolvasása előtt itt tekinthető meg.

Nyelv: Japán
Felirat: Angol

Spoilerek következnek.

Boruto: Naruto Next Generations 9.rész – Az Egyén Bizonyossága

Röviden leírva azt mondanám rendben volt a rész. A főszállal – mi nézők – nem haladtunk, a szereplők szemszögéből viszont történt változás. Nézzük ezt hosszabban.

Az előző rész lezárását folytatva Boruto Byakuganját tesztelik a Hyuga birtokon. Végül nem nagyapjával, hanem Hanabival kell szembeszállnia, hogy kiderüljön, vajon aktiválódik-e a Byakugan. Természetesen, mi tudjuk, hogy nem Byakuganja van Borutónak, és hamarosan világossá válik a szereplők számára is, hogy nem kapcsolt be a szemtechnika.

A ‘küzdelem’ Hanabi ellen király volt. A szokásos már Narutóból megismert koreográfiák továbbra is szuperek, az aláfestőzenék szintén remekül megadják a harcok hangulatát. Hanabi emelett remek adalék a szereplőgárdához, bár nem tudom a későbbiekben mennyiszer tűnik fel.

Őszintén szólva a rész előtt már kicsit hergeltem magam, mert tudtam – mindenki tudta – hogy Boruto nem fogja tudni aktiválni a Byakugant. Ebből arra következtettem, hogy senki nem fog neki hinni és ennyiben is marad a dolog, hogy aztán majd X részen belül kiderüljön, hogy mégsem hazudott a szeméről… Szerencsére szó sincs erről. Naruto és Hiashi is teljesen biztosak benne, hogy Borutoval valóban történik valami, csak egyelőre nem tudják kideríteni mi.

Ha már szóba került, kicsit többet szerepelt a részben Naruto is, aminek a karakter rajongói örülhetnek – vagy nem. Ugyanis egy kissé mélabúsnak tűnik a fickó mostanában, a múltkori Boruto által felemlegetett pár idiótaságon kívül kicsit sem elékeztet régi, ambíciózus önmagára.

A rész második felére aztán váltunk a történeten. Boruto a szemén rágódik – nem szó szerint, az másik anime – amikor Saradával szóba elegyedve megpillant egy újabb árnyékos figurát. Mivel úgy érzi, csak ő tehet valamit, követi a fickót az éjszakába, egészen egy építkezésig.

Boruto belép a fickó után az építés alatt lévő épületbe és hamarosan észreveszi, hogy az előző részből megismert szuperhős-filmes Kagemasa áll vele szemben. Csakhogy egy kicsit meghízott a fickó, ezért aztán el is kaszálták a filmjét.

Innentől talán nem is kell leírnom: Boruto – ezúttal nem Shikadai, hanem Sarada segítségével – leveri Kagemasát és megszabadítja az árnyéktól.

A végső kombinációban Sarada eldob egy Fūma Shuriken-t Kagemasára, ami elrepülve mellette a háta mögött Borutóra alakul, felfedve a trükköt. Ha jól emlékszem ezt Sasuke és Naruto is csinálták, nem?

A Sarada – Boruto kettős remek volt, de nálam még mindig a Shikadai – Boruto csapat a nyerő.

Verdikt

Ha bele kéne kötnöm valamibe, akkor az lenne, hogy ha Naruto hisz a fiának, miért nem kérdezi meg konkrétan, hogy mi újság a szemével. Csak ki lehetne okoskodni valahogy, hogy miről is van szó, nem? (De.)

Aztán meg a rész második fele. Nem akarták elhúzni a Byakugan edzést egy részre, ez tiszteletreméltó, de aztán behajítottak egy fél részt olyan tartalommal, amit már láttunk párszor, ez nem oké. Most annyi különbség volt, hogy nem egy régi Naruto szereplő gyereke, hanem egy új karakter volt az ellenség, de hát ez meg szinte teljesen mindegy.

Ettől függetlenül Hanabi, és Sarada jelenléte emelték a rész fényét, így nem mondanám, hogy hagyjátok ki – de a múltheti jobb volt.

A 10. résszel folytatjuk.

A Boruto: Naruto Next Generations minden héten a Japán vetítéssel egy időben megtekinthető a Crunchyrollon. A részek után magyar nyelvű kibeszélővel jelentkezünk.Szólj hozzá elsőként on "Boruto: Naruto Next Generations 9. rész – Szuperhős"

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé.


*