Boruto: Naruto Next Generations 8. rész: Szem

Boruto: Naruto Next Generations 8. rész

Az eddigi legjobb Boruto rész volt a mostani. Crunchyroll előfizetők már nézhetik ide kattintva, a továbbiakban spoileresen kibeszéljük.

Boruto: Naruto Next Generations 8.rész – Az Álom Kinyilatkoztatása

Végre egy rész, amelyben a főszállal foglalkozunk és figyelmünket 100%-ban Borutonak szentelhetjük. Kellett ez már nagyon!

Kicsit kezdett elfáradni a “heti mellékszereplő problémája” formula, amelyben ráadásul a mellékszereplő gyerekek jórészt a szüleik 100%-os másolatai voltak. Ezt észrevették a készítők is, bedobtak tehát egy fantasztikus epizódot, amelyben végre a jelentősebb események uralkodnak.

Boruto tehát végre elkezd foglalkozni az árnyék és a saját szemének problémájával. Narutót persze nem akarja beavatni, de azt talán mindenki tudja, hogy a sorozat címe Boruto, így nem várhatjuk a Hokage-ex-machina megoldást mindentől; így tehát ez különösképpen nem bosszant.

Rögtön a rész elején egy különös figura beszél valami készülődő sötétségről – aki látta a The Last: Naruto the Movie-t, tudja ki ez -, amelynek kulcsa Boruto.

Boruto és barátai pedig moziznak egyet. Az előző részben jutott eszembe, hogy kicsit elegem van az iskolából, és jó lenne Konohából többet látni, erre most tessék. Volt mozi, vonat, utca, kisbolt és külvárosi Hyuga birtok. Köszönöm.

A rész lényege, hogy Boruto álmában találkozik a rész elején látott emberrel* – a leírás végére odaírom a nevét, ha valakit érdekel, itt lehet, hogy spoiler lenne. A fickó felfedi előtte, hogy csak ő állhat a sötétség útjába és szeme segítségével vállaira veszi a világot.

Felébredve Boruto a kistükrében meg is látja a különleges szemét – ami nem is hasonlít a Byakuganra – és megörül annak, hogy végre hozzáfér klánja szemtechnikájához, a Byakuganhoz – nem Byakugan, még egyszer mondom. Mivel azonban Boruto nem hallja, hogy szerintem nem Byakugan majomkodik egy sort, és rendkívül büszke lesz magára.

Naurto viszont aggodalmát fejezi ki emiatt, mert a Byakugan majdnem mindig csak erős edzés segítségével hívható elő, Boruto viszont ezen nem ment át. Így tehát eldöntik, hogy meglátogatják Boruto nagyapját, a Hyuga klán fejét, hogy eldöntse miről van szó.

A részben remek jelenetek voltak. Boruto apjáról szőtt gondolatai, és az azokban megjelenő elalvó, cipőit felcserélő és borostás Naruto nagyon szórakoztatóak voltak, és egyúttal megmutatták a nézőknek, hogy lehet bármekkora hős és Hokage, Naruto azért legbelül még mindig Naruto.

Aztán ott volt, amikor Boruto közölte apjával, hogy egy hatalmas új technikája van és Naruto habozás nélkül azt kérdezte tőle, hogy ugye nem lopta el a tiltott nindzsucukat tároló tekercseket? Ha lehet tippelni, akkor most, hogy Boruto tudja, hogy létezik, ha lesz egy kis ideje, biztos megfordul a fejében.

Fentebb írtam, hogy a gyerekek sokszor szüleik másolatai a sorozatban. Igazából Boruto is eléggé Naruto, de őszintén szólva, nekem ez még belefér. Csak viszonyításképp Metal Lee szerintem egy kicsit túl van tolva, Cho-Cho pedig ha fiú lenne, nem tudnám megkülönböztetni Chojitól. Naruto karaktere mindig is jól volt megírva, nincs ez másképp Borutóval sem, a készítőknek az egyik legnagyobb fegyvere továbbra is a kissé rosszcsont fickó hőssé kovácsolása.

Emellett Borutóból többet látunk, mint a többi ‘másolat’ gyerekből, így bőven megláthatjuk olyan oldalait is, ami nem csak abból áll, hogy ő Naruto fia. Láttuk korábban a másik oldalát, amikor apjával való nem túl pozitív kapcsolatáról beszélt, vagy akár ebből a részből is kiemelhetjük a hatalmas öntelt majomkodást, amit az álom után előadott.

A majomkodásra kitérve, azt kell mondanom, hogy teljesen hihető volt a viselkedés: egy gyerek ugyanis szerintem pontosan így reagál arra, ha valaki azt mondja, hogy rajta múlik a világ sorsa.

Főleg, ha előtte szuperhős filmet nézett.

A részben visszatér a kis Hanabi Hyuga, aki már nem is kicsi, és a klán feje Hiashi Hyuga is. Hiashit Boruto gondolataiból a legszigorúbb nagyapának képzelhetjük, majd amikor megjelenik, kiderül, hogy egy igazi lágyszívű bújós papiról van szó. Hanabi ugyanez csak nagynéniben. 10 / 10 meglepetés.

Hiashi megerősíti, amit Naruto mondott fiának a Byakugan edzésről, ám mielőtt biztosat mondana küzdelemre hívja Borutót.

A 9. résszel folytatjuk. Akit érdekelnek a spoilerek, itt megtalálja a 9. rész rövid hivatalos ismertetőjét.

A Boruto: Naruto Next Generations minden héten a Japán vetítéssel egy időben megtekinthető a Crunchyrollon. A részek után magyar nyelvű kibeszélővel jelentkezünk.

*ToneriSzólj hozzá elsőként on "Boruto: Naruto Next Generations 8. rész: Szem"

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé.


*