Boruto: Naruto Next Generations 7. rész: Csipsz

Boruto: Naruto Next Generations 7.

Aki eddig nem kezdett bele a Borutóba, az ne ezzel a résszel kezdje. Ismét mellékszereplők kerültek a középpontba, meghintve egy kis fiatalos szerelemmel és egy pici sötétséggel.

Spoileres összefoglaló a lényegről itt.

A rész fő szálában Cho-cho, Sarada és Sumire észreveszik, hogy valaki követi őket. Cho-cho gyorsan kézre is keríti követőjüket, akit Magire Kakureminónak hívnak és, mint kiderül Sumirére áhítozik.

Cho-cho ráveszi, hogy valljon neki szerelmet, ami hát… elég hátborzongatóra sikerül. Gyakorlatilag elrabolja Sumirét, viszont szerencsére hamar kiderül, hogy nem a fickó teljesen agyament, hanem őt is megszállta a sötét energia. Amelyről egyébként végre elkezdtek gondolkozni a gyerekek is – a rész nyitányában Boruto és Shikadai ötletelnek.

Boruto, Shikadai, Sarada, Cho-cho és Mitsuki szembeszállnak Magirével, akinek képessége a láthatatlanná válás és, mint az eddigi ‘fertőzöttek’ ölésre készül. Boruto és Shikadai kezdik el a harcot a láthatatlan ellenség ellen, azonban azon kívül, hogy elkerülik a shurikenjeit nem sokat tudnak tenni ellene.

És mire eszembe jutna, hogy elég jó buddy-cop filmet lehetne csinálni Boruto és Shikadai karakterével, közbelép Cho-cho, aki gyakorlatilag lebeszéli Magirét a céljáról. A hegyi beszédnek és egy csomag krumplisziromnak hála Magire belátja hibáit és a sötét árnyék elhagyja.

Úgy tűnik tehát, hogy a megszállt embereket nem csak kiütéssel lehet észhez téríteni – ezt mondjuk nem csak Boruto felejtette el, hanem pl. én is – az első részben Denkit sem kellett kiütnie.

Az epizód végén ismét Naruto irodájába látogathatunk. Itt közli vele Shikamaru, hogy sok ember került kórházba az utóbbi időben, miután elveszítették chakrájukat. Este a Hokage-hegyen pedig Mitsuki ismét jelentést tesz…

Verdikt

Hát nem ez az eddigi kedvenc Boruto részem. Mint fentebb is írtam a Boruto / Shikadai duó nagyon jó, örülnék, ha a későbbi epizódokban sem választanák szét őket. A mellékszereplők rotálása viszont kicsit kezd zavarni. Persze, mindenkinek adni kell egy kis időt, hogy a későbbi fontosabb szerepük során ne kelljen ezzel szórakozni, de ezt lehetne valahogy kevésbé időfecsérlő módon is. Főleg, ha a mellékszereplők egy része a szülei teljes másolatai.

A helyszínek szintén kicsit zavarnak. Az első részben láttunk egy marha nagy, marha modern várost, amit teljes egészében el is felejthetünk, mert minden az iskolában történik. Nem lehetne esetleg kalandozni a vasútállomáson, a plázában, vagy gyakorlatilag bárhol, csak ne az iskolában? Ha már látszólag úgysem órán vannak a suliban, akkor nem mindegy, hogy az adott cselekmény délután 2-kor vagy 5-kor játszódik? Mert szerintem jót tenne egy kis friss levegő…

Ennek ellenére bizakodva tekintek előre – mert elolvastam a 8. és 9. részek tartalmát; itt ti is olvashatjátok, de kicsit spoileres – és azok alapján remélem kicsit sikerül kilépnie a sorozatnak a 7 rész alatt bejáratott formából.

A Boruto: Naruto Next Generations minden héten a Japán vetítéssel egy időben megtekinthető a Crunchyrollon. A részek után magyar nyelvű kibeszélővel jelentkezünk.

A rész legjobbja: Boruto megpróbálja lerajzolni, hogy milyen a sötét aura, amit látottSzólj hozzá elsőként on "Boruto: Naruto Next Generations 7. rész: Csipsz"

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé.


*