Boruto: Naruto Next Generations 6. rész összefoglaló

Boruto: Naruto Next Generations 6. rész

Shino elveszíti az eszét, köszönhetően annak a bizonyos sötét aurának. Boruto és társai pedig ennek hála élet-halál harcba keverednek. Egy picit Naruto is újra feltűnik.

A továbbiakban spoilerek.

Kíváncsi voltam mit hoznak ki a Shino VS Boruto, Shikadai, Mitsuki küzdelemből. Talán nem nagy kockázat előre kijelenteni, hogy ebben a felállásban egy egyszerű harcból az utóbbi három nem kerülhet ki élve.

Szerencsére ezt a készítők is belátták, így a sima harc helyett inkább egy bujkálós – üldözős részt kaptunk. A gyerekek csapdába esnek az erdőben és egyetlen esélyük, hogy valahogy megpróbáljanak elég ideig túlélni és észhez téríteni az önuralmát veszített tanárt.

Shino pedig úgy látszik kedveli a slasher-horrorokat, ugyanis, mint Jason Voorhees követi az áldozatait. És tulajdonképpen ez a szerencséje a három diáknak, mert így van idejük mindig egy kicsit megpihenni és összeszedni magukat.

Boruto, Shikadai és Mitsuki csapata érdekes színfolt volt a rész során, ami szerintem mellesleg elég gyorsan eltelt. Mitsuki jó karakter; egyszerre hátborzongató és kissé cinikus szemétláda, ami nagyon jól áll neki. Borutóhoz való különös vonzódása (nem abban az értelemben) eddig egyedi téma a Naruto-franchise során, amiből kíváncsian várom, hogy mi sül ki.

A rész végére térve: szerintem egy hangyányit egyszerűen térítették észhez Shinot, de azért a hozzám hasonló homlokukat ráncolókat sem hagyták cserben az írók.

Egyrészt, ha úgy vesszük Mitsuki és Boruto élete lett volna az ára annak, hogy Shinot legyőzik. Ha a tanár nem tér magához és nem ugrik utánuk a vízbe, akkor nekik valószínűleg annyi. Lehet, hogy Shikadainak is. Ez nem olcsó győzelem akárhogy nézzük.

Másrészt Shino magához térése és a vízbe ugrása nagyszerű jelenet volt, amelyben a tanár a saját korlátait átlépve próbál bizonyságot tenni afelől, hogy nem teljes csőd az élete. Ez pedig mindenképpen kellett a két rész óta kétségekkel küszködő tanárnak.

Harmadrészt az epizód végén Naruto megjegyzi, hogy ha Shino önmaga lett volna, simán megöli Borutóékat.

Ez a pár dolog pedig – nekem – elég ahhoz, hogy ne gondoljam azt, hogy Shinot megalázták volna, így nincs belekötni valóm a rész megvalósításába és a bonyodalom feloldásába sem. Talán annyi, hogy lehetett volna kicsit több üldözés.

Végezetül:

Megkockáztatom, hogy a rész végére elégedett lehet az is, aki Shinót kedveli és az is, aki inkább Borutóéknak szorított. Emellett az előző rész után negatívumként felhozott pont, mármint, hogy senkinek nem szólnak a sötét energiáról szerencsére megoldódni látszik. Naruto, Shikamaru és Shino már rajta is vannak az ügyön és remélem ez nem kerül teljesen parkolópályára a következő részekben.

Így a 6. rész után még azt remélem, hogy legalább az előző részekhez hasonló mennyiségben láthatjuk Shinót a továbbiakban. Sosem voltam nagy Shino-fan, de amit eddig csináltak a karakterével, az nagyon rendben van és a diákjaival való kapcsolata érdekesnek ígérkezik, kár lenne most őt is elhanyagolni a későbbiekben.

A Boruto: Naruto Next Generations minden héten a Japán vetítéssel egy időben megtekinthető a Crunchyrollon. A részek után magyar nyelvű kibeszélővel jelentkezünk.

Plusz pont Shino beszólása Narutónak: “Kár, hogy [Boruto] rád hasonlít.”
Mínusz pont, hogy Iruka nagyon idétlenül néz ki.Szólj hozzá elsőként on "Boruto: Naruto Next Generations 6. rész összefoglaló"

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé.


*