Akashic Records of Bastard Magical Instructor 1 – 3. rész

Akashic Records of Bastard Magical Instructor

Hát ezt majdnem abba is hagytam az első rész felénél, de szerencsére nem… Spoileres kibeszélő.

1. rész – A motiválatlan gazember

Glenn egy gazember, aki ahelyett, hogy az Alzano Imperial Magic Academy diákjait tanítaná, ahogy azt munkája kívánja, inkább alszik. Amikor a kiváló tanuló Sistine – nek elege lesz kihívja őt egy párbajra, hátha sikerül meggyőznie, hogy tanítson rendesen.

Az Akashic Records of Bastard Magical Instructor szerintem nem indult valami jól, a rész feléig elszenvedtem vele, aztán kis szünet után folytattam.

A felállás a következő: adott egy lány Sistine; nemesi családból származik és egy mágusképzőbe jár, amit nagyon szeret. Kedvenc tanára azonban elhagyja az oktatási intézményt ezért új tanárt kapnak. Ez az új tanár Glenn, aki nagyon lusta, nagyon lassú és nem érdekli semmi. Az oktatás sem. Valamiért egy Celica Arfonia nevű igen hatalmas mágusnő – és tanár – kérésére az igazgató mégis őt nevezi ki helyettes tanárrá.

Kezdem is a lényeggel: Sistine számomra abszolút elviselhetetlen karakter volt ebben a részben. Az első találkozásukat követő 5 – 10 percben legalább ötször kísérelt meg súlyos testi sértést Glenn ellen. Vannak esetek, amikor ez viccesen is megoldható – Akane a Renai Boukunban – de ezúttal szerintem ez nem sikerült. Vicces helyett inkább csak frusztráló lett, hogy ahelyett, hogy vitatkozna a tényleg semmirekellő fickóval, egyszerűen csak pofán dobja egy könyvvel és mehetünk a következő jelenetre. A kislány két érzelmet mutatott a részben, az egyik az agresszív, a másik az elégedetlen és egyik sem túl pozitív.

Örültem volna, ha inkább Rumia kapja a több szerepet. De róla máris egy kicsit többet.

Glenn a másik főszereplő talán azért nem elviselhetetlen, mert a lusta, nemtörődöm karakterrel inkább azonosul az ember, mint az agresszorral. Plusz Glenn körül ott van egy érdekesnek tűnő misztikum: miért kényszeritette Celica a tanármunkára, miért kapta ezt meg, és miért vannak valamiféle látomásai a jövőről – vagy a múltról? Sistine esetében valahogy nem érdekel az égi kastély rejtélye, főleg, mert egy betűt nem mondtak arról, hogy mi ez, kié és honnan jött. Ugyannyi esélye van, hogy a mindentudás tárháza, mint hogy egy bevásárolóközpont, amit véletlenül valaki felvarázsolt az égbe.

És akkor Rumiára visszakanyarodva: az első részből ítélve nagyon úgy néz ki, hogy valami kötelék van közte és Glenn között. Kiderül a rész egy fél mondatából, hogy Sistine és Rumia nem vértestvérek, Rumiát csak befogadták. Glenn az első találkozásukkor viszont, – mielőtt rendesen végigtaperolja Rumiát – úgy néz ki, hogy felismeri valahonnan a kislányt, de természetesen a taperolásért olyat kap, hogy nem derül ki további részlet – legalábbis nem ebben a részben.

És akkor még ott vannak azok az iskolai egyenruhák. Értem, hogy fanservice, meg lolly, de… én tuti nem engedném a lányomat ebbe az iskolába. Az öltözői jelenetnek pedig pont semmi haszna nem volt.

Szerencsére azért átküzdöttem magam az első rész felén, viszont aztán mire beindult volna, már vége is lett. Sistine varázspárbajra hívta Glennt, aki elfogadta és nagyon úgy tűnt, hogy megmutatja mekkora badass, de nem. Igazából az előtte lévő 20 perc után nem kellett volna csalódnom. 5 / 10.

2. rész – Egy csipetnyi motiváció

A párbaj elvesztése után sem változik Glenn hozzáálása. Azonban Sisitne – nel és Rumiával történtő beszélgetései után nekiáll segíteni a diákjait. Ezalaltt gyanús alakok tűnnek fel az iskolában…

No, ebben már legalább nem csak a 20. percnél történik valami. Kiderül, hogy honnan ismeri Glenn Rumiát. És még az is felmerül az emberben, hogy lehet, hogy Glenn tényleg badass? (Hint: az)

Aztán ebben a részben Glenn végre elkezd tanítani is és ez a pár perc, amit szinte csak egyedül beszél végig a karakter nagyon jó és végre érdekes, legalábbis annak, aki meg akarja érteni az Akashic Records of Bastard Magical Instructor világát. Aki nem, az meg minek nézi a második részt, ugye?

A megismert világ pedig érdekesnek ígérkezik, tetszik, hogy az első részben bemutatott “egy varázslat csak akkor működik, ha a megfelelő versikét mondják hozzá, aki pedig jobban le tudja rövidíteni az az erősebb” már meg is dőlt és ennél sokkal összetettebb lett az egész varázslat-kérdés, sokkal több lehetőséget adva a jövőbeli varázspárbajoknak.

És végül még rosszarcok is érkeznek! Nagyon vártam már, hogy gyilkosok jelenjenek meg végre és feldobják egy picit a hangulatot (már elnézést). Az akadémia tanárai konferenciára mennek, csak Glenn marad bent az osztályával, akikkel jelentős lemaradásban van. A Divine Wisdom (terrorszervezet) tagjai ekkorra időzítik az iskola megtámadását, és ráadásul Rumiát keresik, szóval így még érdekesebb a szitu. Ja, és Rumia valójában egy hercegnő. Mondom, hogy érdekesebb.

Külön jó pont Glenn megjelenése a színen: egy rosszarc épp készül megerőszakolni Sistit, amikor Glenn belép “Ja, bocs a zavarásért”. A saját varázslata a Fool’s World és a hozzá kitalált harci stílus pedig most már tényleg a badass körökbe repíti.

Ebben a részben már annyi jó dolog történt, hogy az egyenruhákat észre sem vettem, és Sistine is minimális szerepet kapott, szóval ez már 7 / 10.

3. rész – A Bolond meg a Halál

A gonosz mágusok, akik megtámadják az akadémiát a Researchers of Divine Wisdom terroristái. Hogy megmentse fogjul ejtett tanítványait Glenn végre megmutatja az igazi erejét.

Csontgólemek, harc és a tanítás gyakorlati haszna – ez mind és még sok más is volt a részben és ennek nagyon örültem.

Az animáció ebben az epizódban kiváló volt, főleg a Rumia körül lévő varázskörön és Glenn sötét varázslatán látszott, hogy sokat dolgoztak vele. Ha már itt tartunk, elfelejtettem eddig leírni, hogy az anime építészete tetszik. Reneszánsz olasz stílusú épületekkel van tele a város, ahol játszódik, szinte Firenzét látja maga előtt az ember a külső jeleneteknél és ez sokat ad hozzá a középkori mágikus-fantázia érzéshez, plusz egy picit emlékeztet a Fullmetal Alchemist külső részeire is. Aztán a kislány egyenruhák ezek közt az épületek közt… mindegy hagyjuk.

Végre egy igazi varázspárbaj is lezajlott és ez kitűnően volt megoldva. Semmi felesleges ugrándozás és erőfitogtatás, gyors, határozott és halálos párbaj zajlott az iskola támadóinak főnöke és Glenn között egy kis Sistine asszisztálással. Emellett egy pár dolgot megtudtunk Glennről ismét – úgy látszik nem idegen számára a gyilkolás. Nekem pedig ezzel semmi bajom.

És persze Glennek megint volt egy jó belépője.

Ebben a részben minden működött, ami eddig nem. A Glenn – Sistine harci páros jó volt, és még Rumiáról is kiderült, hogy nem cirkuszi mutatványos amikor varázslásra kerül a sor. A zene rendben volt eddig is, most a rész végén viszont észrevehetően jó volt. És még pörögötek is az események ezerrel. Úgy eltelt a 22 perc, mintha 5 lett volna.

Apropó 22 perc, eddig nem volt se opening se ending, egészen ennek a résznek a végéig, amikor leadták az… openinget.

Ha így megy tovább, ebből egy érdekes anime lesz és még az egyenruhákról is leszállok. 9 / 10 rész.

A 4. résznél folytatjuk. Vajon 11 / 10 lesz?

Az openinget előadja Konomi Suzuki
Címe: Blow out
Szerintem: 10 / 10

Az Akashic Records of Bastard Magical Instructor új részei minden héten a Crunchyrollon. Előfizetők a Japán vetítéssel egyszerre, ingyenes felhasználók egy hét csússzásal nézhetik a részeket.Szólj hozzá elsőként on "Akashic Records of Bastard Magical Instructor 1 – 3. rész"

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé.


*