Új Free! filmek

Free Timeless Medley

A vasárnap Tokióban tartott High Speed – Free! Starting Days film rendezvényén jelentették be, hogy 2 összefoglaló film és egy új mozifilm érkezik a Free! franchise-hoz. A Free! Timeless Medley Kizuna (Kötelékek) összefoglaló film április 22-én nyit a mozikban, a Free! Timeless Medley Yakusoku (Igéret) film pedig július elsején. Mindkét filmben új jelenetek is lesznek. A Kizuna című film az Iwatobi Swim Club tagjaira fog fókuszálni, míg a Yakosuko című pedig a Rinre és Sousukéra.

Style Five adja elő az első film főcímdalát, a Rising Free-t.

A Free! Take Your Marks a folytatása a Free! Timeless Medley filmeknek és még idén ősszel a japán mozikba kerül. A film kora tavasszal fog játszódni amikor Haruka a középiskolai ballagására készül.

A Kyoto Animation stúdió első Free! animéjenek, ami az Iwatobi High School Swim Club-ról szólt, a premierje 2013 júliusában volt. A sorozatot a Crunchyroll streamelte a japán adással egyszerre. Az első évadot a Discotek adta ki Észak-Amerikában angol felirattal 2015 májusában. A Crunchyroll streamelte az angol szinkronos verziót is még 2015 decemberben és tervezik hogy a Funimation közreműködésével Blu-ray és DVD lemezen is kiadják májusban.

A második évadnak, a Free! Eternal Summer-nek, 2014 júliusban volt a premierje. Ezt a Funimation streamelte a japán adással párhuzamosan és ki is adta Blu-ray és DVD lemezen Észak-Amerikában az angol szinkronnal együtt 2016 februárban.

A High Speed – Free! Starting Days filmet a High Speed! novella ihlette, amit csak részlegesen adaptáltak az első Free! sorozatba. Míg a Free! anime Haruka és a többi úszó középiskolás napjait követte, addig a High Speed! a gimnazista éveiket. A novella 2. kötete 2014 júliusában jelent meg. A film pedig 2015 decemberében nyitott a japán mozikban.

Az anime első évadából új könyv verziót csináltak ami júniusban jelenik meg. A novellát Yokotani Masahiro írja, aki a szövegírója és a felügyelője volt az összes Free! animének. Az illusztrációkat Nishiya Futoshi készíti, aki a franchise karakter tervezője. A novellákban új mellék-történetek és illusztrációk lesznek.

A Free! Timeless Medley Kizunához trailer is készült amit a Kyoto Animation már fel is töltött a youtube csatornájára.