Mérgesek a japán vásárlók a Pokémon Ultra Sun / Moon miatt

Dragonite

Nem igazán tetszik a japán Amazon felhasználóknak az új Pokémon USUM játékkettős – annyira nem, hogy ilyen negatívan még sosem írtak Pokémon játékokról.Jelen soron írásakor a Japán felhasználók 54%-a egy csillagosra osztályozta a legújabb Pokémon játékot.

pokemon ultra sunA felhasználók ezzel elérték, nem csak azt, hogy a Pokémon Ultra Sun és Ultra Moon legyenek az eddig leggyérebben értékelt játékok a Pokémon sorozatban, de még azt is, hogy több 1 csillagos értékelést kapjanak, mint a többiből együttvéve.

És, hogy ennek mi az oka? A szöveges értékelésekből elég jól összeáll a kép:

Egy felhasználó (TETO) például azt írja, hogy bár 1700 órát tett a Pokémon Sun & Moonba, úgy érzi azok a játékok nem voltak 100%-osan befejezettek, és ezen az új USUM sem változtat. Továbbra sem átléphetőek a rettentően hosszú cut-scenek, az új karakterek csak bezavarnak a sztori menetébe, és ráadásul nincs a játékban National Dex, csak az Alolan Dex maradt.

A sztori tele van értelmetlen beszélgetésekkel, és a fő történet alig változott – szerinte egy a játék egy max. 500 jenes DLC a Sun és Moonhoz.

Egy másik felhasználó (ゆんゆん ~junjun) pedig azt írja, hogy kezdetektől fogva játszott a Pokémonnal, és olyat még nem látott, hogy ilyen kevés változtatás legyen egy – elvileg – új főjátékban az előzőhöz képest. Szerinte ennek a játéknak a teljes áron való kínálása morális kérdéseket is felvet.

Egy harmadik névtelen felhasználó szintén úgy véli, a játék hirdetései túlzóak voltak, a tartalom 95%-a teljesen ugyanaz, mint eddig, a maradék 5%-ért pedig nem érdemes teljes árat fizetni.

És kb. ugyanezt állítja egy けつあご nevű user is, aki szerint abszolút nem igazak az “eddig ismeretlen történet” és a “vadiúj alola” szlogenek a játék hirdetéseiben, szinte minden maradt, ahogy volt.

Ezeken kívül még több oldalnyi japán nyelvű értékelést olvashatnak el az arra kíváncsiak, mégpedig itt.

via: nintedosoup / AmazonSzólj hozzá elsőként on "Mérgesek a japán vásárlók a Pokémon Ultra Sun / Moon miatt"

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé.


*