Interjú Dr. Geróval, a C-17-es android alkotójával

Április 1-ére való tekintettel, a hivatalos Dragon Ball oldal megváltozott. Mától csak a Tournament of Power MVP-jével kapcsolatos információk érhetőek el rajta.

Az oldalon ennek megfeleően megjelent egy interjú is Dr. Gero-val, aki – egy ideig – szívesen beszélt C-17 megalkotásáról.

A teljes interjú szövege lent olvasható:

Disclaimer: Az eredeti japán nyelvű cikk angol fordítását Herms készítette el. Ennek alapján készült a lenti magyar fordítás.

Android 17 lett a Dragon Ball Super Universe Survival arcjának MVP-je (most valuable player = legértékésebb játékos). Mi lehet erejének titka…?! Megkérdeztük C-17 alkotóját, Dr. Gerót.

-Hogyan készült C-17?

Gero: 17 egy ’ember-alapú’ android, akár csak én, Android 20. Viszont a teljesen mesterséges androidokkal szemben ő úgy készült, hogy egy embert módosítottam.

-Mik az ’ember-alapú’ androidok ismertetőjelei?

Gero: Mivel alapvetően emberek, edzéssel erősebbé válhatnak. Úgy néz ki az átalakítások miatt lelassul a sejtjeik pusztulása is, így lassabban öregednek.

-Miért választotta android alapnak 17-est?

Gero: A Vörösszalagos napjaim során elkészítettem C-8-at, de túl érzőszívű lett és így alkalmatlanná vált a harcra. Innen jött az ötlet, hogy olyan embereket alakítsak androiddá, akik alapból gonoszak. Miközben alapanyag után kutattam, belefutottam 17-be és 18-ba, akik ismert bűnözők voltak. Akkoriban úgy hívták őket… nézzük csak… Lapis és Lazuli, ha jól emlékszem. Elraboltam őket és akaratuk ellenére átalakítottam mindkettejüket; gondolom ezért lettek ilyen lázadók.

-Mondja el nekük 17 erejének titkát.

Gero: Amikor 17-est készítettem, a legtöbb funkcióját úgy alakítottam, hogy minél hatalmasabb ereje lehessen. Tesztelés közben jöttem rá, hogy mennyire veszélyes e az erő, így beleépítettem egy deaktiváló eszközt. Ráadásul, mivel ő egy ‘örök-típus’, felszereltem egy úgy nevezett örök energia reaktorral, melynek segítségével úgy képes harcolni, hogy sosem merül ki… Mivel azonban túlságosan is az erejével voltam elfoglalva, nem fordítotam elég figyelmet a személyiségére. Szóval úgy esett, hogy figyelmen kívül hagyta a parancsaimat.

-17 és 18 ugyanazon a módosításon estek át?

Gero: Mivel 17-est túl erősre csináltam és megtagadta a parancsaimat, 18-asból gyengébb androidot készítettem. Bár végül aztán ő sem hallgatott rám…

-Hahahahaha

Gero: … Most mi olyan vicces?

-E…elnézést. Mit gondol arról, hogy 17-esnek ennyi rajongója van?

Gero: 17-nek vannak rajongói? … De hát én alkottam őt!! Hmpf, ennek nem örülök. Viszlát!!

-Oh.. elment.

Úgy tűnik tehát, Dr. Gero megveti 17 népszerűségét! De legalább megkérdezhettük a 17 ereje mögötti titkokról!

Eredeti szöveg: Android 17 Official Site

Fent vagyunk a Facebookon is! Kövesd oldalunkat, hogy ne maradj le semmiről – https://www.facebook.com/majinist/