Három új Pokémon játékot jelentettek be egyszerre

Pokémon Let's Go Pikachu Eevee

Hajnalban erős bejelentések érkeztek a The Pokémon Company jóvoltából. Összesen három Pokémon játékot jelentettek be, melyek közül egy már meg is jelent.

Az első és már játszható újdonság a Pokémon Quest, mely a hivatalos bejelentés szerint “ingyenesen kezdhető” Nintendo Switch játék. Akinek nincs Switch-e, annak sem kell búsulnia, júniusban ugyanis jön belőle az okostelefonos kiadás.

De mi is ez a Pokémon Quest?

Egy olyan játék, melyben a Kanto régióban megismert Pokémonok kocka-szerű verziói tűnnek fel. Ezekből a Pokémonokból alkothatnak a játékosok 3 fős csapatokat és harcolhatnak a Tumblecube Island további élőlényei ellen. A szigeten a játékosok kincseket és tárgyakat szerezhetnek, valamint alakíthatják Pokémonjaik megjelenését, és az úgynevezett Power Stone tárgyakkal erősíthetik őket.

A második, talán legnagyobb bejelentés a novemberben érkező, új fősorozatba tartozó RPG a Pokémon: Let’s Go, Pikachu! és a Pokémon: Let’s Go, Eevee!

Ezek a játékok a régóta ismert RPG formulát követik, ezúttal is persze jópár újítással. A trailer végén látott vadiúj Pokémonon kívül, nézzük mik lesznek az eddigi talán legnagyobb újítások.

Nézzük mi is lesz a Pokémon: Let’s Go, Pikachu! / Eevee! játékok nagy dobása.

A szokásos egyjátékos játékmód helyett ezekben már két játékos is játszhat eszerre, mégpedig local coop-ban (azaz egy gépen egymás mellett ülve / állva / feküdve, ahogy kényelmes). A két játékos irányítása egy Joy-Connal is megoldható. A Pokémonok elfogásához és labdák dobásához szintén a joystick lesz majd használható. Megjelenik egy új eszköz is, melynek neve Poké Ball Plus lesz, és alkalmas lesz helyettesíteni a Joy-Cont, de emellett még egy plusz funckiót is kap. Ez pedig nem más, mint, hogy a Pokémon GO okostelefonos játékba lehet vele átmenteni Pokémonokat átmenteni a játékból. Emellett természetesen a kapcsolat visszafele is működik majd, azaz a Pokémon GO-ból is át lehet küldeni Pokémonokat a Let’s Go, Pikachu! vagy Eevee! játékokba.

Még egy videó a Let’s Go játékokhoz:

Lazán kapcsolódik: a Niantic a hajnali bejelentések közben betette Exeggutor alolai formáját a Pokémon GO-ba.

A harmadik bejelentés egyelőre elég kevesett mond, mindössze annyi: új Pokémon játék érkezik 2019-ben is.

Pokémon 2019