2. évadot kap az Overlord anime

Szombaton az Overlord: Shikkoku no Senshi (Overlord: The Dark Warrior) című második Overlord összefoglaló film vetítésekor fedték fel egy bejelentő videóban, hogy az anime sorozat 2. évadot kap.

Az első Overlord film, az Overlord: Fushisha no Ō (Overlord: The Undead King), február 25.-én jelent meg Japánban. A filmek címei azonosak a Maruyama Kugane által írt Overlord light novel sorozat első két kötetével. A filmek új jeleneteket és új karaktereket vonultattak fel, amelyeknek a terveit az eredeti karakter dizájner és a novellák illusztrátora so-bin rajzolta.

A 13 részes Overlord anime sorozat premierje 2015. júliusában volt Japánban. A történet 2138-ban játszódik, amikor a virtuális valóság játékok robbanásszerűen elterjedtek. A népszerű online játékot, Yggdrasil-t, egy nap csöndben lekapcsolják. Azonban a főszereplő úgy dönt, hogy nem jelentkezik ki a játékból. Momonga ezek után átváltozik egy csontváz képére és a “leghatalmasabb varázsló” lesz. A világ folyamatosan változik, az NPC-k (nem játékos karakterek) elkezdenek érezni. Szülők és barátok nélkül, nem tudván, hogy hol a helye ebben a társadalomban, Momonga az átlagos fiú megpróbálja uralma alá hajtani ezt a világot amivé a játék vált.

A Funimation vetítette a sorozatot a japán adással egyszerre, azután angol szinkronnal együtt kiadta Blu-ray és DVD lemezen november 8.-án.

A 11. novella kötet mellé csomagoltak egy Blu-ray lemezt is amin 30 perc új felvétel látható a Ple Ple Pleiades chibi anime rövid sorozatból, amiben feltűnnek a Pleiades battle maid-ek és a többi Floor Guardian.

Maruyama a light novel sorozatot 2010-ben kezdte el online írni, majd a Kadokawa cég Enterbrain kiadója 2012-ben nyomtatásban is kiadta so-bin illusztrációival. A sorozatnak 2,5 millió darabja van most forgalomban Japánban. A Yen Press cég vásárolta meg a licenszeket a novella sorozathoz és január 31.-én jelentették meg a harmadik kötetet. Miyama Hugin és Ōshio Satoshi manga adaptációjának harmadik kötetét december 20.-án adta ki a Yen Press.

via: animenewsnetwork