Mangajánló: Enen no Shouboutai

A Soul Eater és a Soul Eater NOT! befejezése után Ōkubo Atsushi egy újabb mangával rukkolt elő ami Enen no Shouboutai (Fire Force) néven a Weekly Shōnen Magazine oldalain jelenik meg.

A történet egy különleges képességű srác, Kusakabe Shinra mindennapjait követi miután sikerül bekerülnie a 8. Különleges Tűzoltó brigádba. Ebben a világban a tűzoltók nem csak az elemekkel küzdenek, hanem a spontán lángra lobbant emberekkel is.

Alternatív Tokyo-ban felütötte a fejét egy veszélyes anomália, az emberek spontán lángra gyulladhatnak és olyan tűzemberekké válhatnak akik csak pusztítani akarnak. Ezeket az embereket csak a tűzoltókból és egyházi emberekből álló Különleges Tűzoltó brigádok tudják megállítani. Az anomália eredetét homály fedi, de a 8. brigád parancsnoka nem nyugszik amíg meg nem találják a megoldást. Az eddig megjelent fejezetekben folyamatosan fedik fel a kérdésekre a válaszokat, nincsen sok időhúzás, pörögnek az események, érdemes odafigyelni az apróságokra is, mert jelentősek lehetnek később.

A manga shōnen stílusa lévén tele van akcióval, mindenféle különleges képességű emberrel és látványos sérülésekkel. Olyanoknak ajánlom akiket nem zavar a leszakadó végtagok látványa. A hátterek részletessége és a karakterek különleges kinézete miatt is már érdemes elolvasni.

Angol nyelven már két kötet elérhető belőle. Áprilisban jelenik meg a 3. is.